Steeds meer en meer mensen worden rechtstreeks of onrechtstreeks geconfronteerd met kanker. Dagelijks worden er in Europa zo'n 7.000 mensen gediagnosticeerd met de ziekte K. Al deze mensen verwerken dit op een heel andere manier. Iedereen heeft zijn eigen strijd er tegen, Our Battle Against C.
Het grote doel wat ik stelde tijdens het proces van het project 'Our Battle Against C' was om het verhaal van kankerpatiënten naar buiten te brengen en er open over te praten. Want wat de mensen met de diagnose kanker meemaken wordt niemand toegewenst.
Ik heb de getuigenissen van 9 kankerpatiënten verwerkt in mijn project. Al deze personen verwerken de ziekte op hun eigen manier. Iedereen volgt een eigen parcours met vallen en opstaan. Maar in het algemeen komen de patiënten er veel sterker uit dan voor de diagnose kanker. Dankzij deze positieve verhalen wil ik andere mensen die pas of net al heel lang met de ziekte worden geconfronteerd een hart onder de riem steken.

Indien u de verhalen van de 9 getuigenissen zelf wil lezen kan u contact opnemen via Messenger. Het boek 'Our Battle Against C' is nog steeds te koop t.e.m. 1 oktober 2022.
Zary Spiritus
Zary Spiritus
Zary Spiritus
Zary Spiritus
Marianne Philipaerts
Marianne Philipaerts
Germaine Plevoets
Germaine Plevoets
Hilde Ottenbourgs
Hilde Ottenbourgs
Juliette Prouvé
Juliette Prouvé
Lut Beine
Lut Beine
Inès Corryn
Inès Corryn
Conny Biesmans
Conny Biesmans
Dirk Walravens
Dirk Walravens
2,7 miljoen Europeanen
Naast deze 9 personen zijn er helaas nog vele anderen die met de ziekte worden geconfronteerd. In 2022 werd bij 2,7 miljoen Europeanen kanker vastgesteld. Er werden datzelfde jaar ook 1,3 miljoen overlijdens geregistreerd als gevolg van de ziekte. Dagelijks worden er zo'n 7.000 mensen gediagnosticeerd met de ziekte in Europa.
Back to Top